gallery/logo mantelsaam

Samen sterk in mantelzorg

gallery/gerda klein

 

Mensen uit Krimpen aan den IJssel hebben mij misschien al eens op bezoek gehad door mijn vrijwilligerswerk als seniorenvoorlichter of netwerkmaatje. Anderen kennen mij misschien van vroeger als parttime kassamedewerker bij KARWEI. In de tussenliggende jaren ben ik vooral zakelijk bezig geweest. Door mijn vrijwilligerswerk is mij duidelijk geworden dat ik graag mensen help en dat ik door mijn ervaring in het bedrijfsleven vaak op een andere manier tegen problemen aankijk en zo tot creatieve oplossingen kan komen.

 

In de veranderende maatschappij van tweeverdieners is mij opgevallen dat het niet meer mogelijk is dezelfde tijd en aandacht aan elkaar te geven als dat bijvoorbeeld mijn moeder aan haar schoonmoeder gaf toen zij op leeftijd kwam. Ook de wijzigingen in de zorgstructuur maakt dat overzicht in ondersteuningsmogelijkheden vaak ontbreekt. Door mensen te helpen bij het op een goede manier organiseren van de verschillende mantelzorgtaken maak ik tijd vrij om elkaar weer volop aandacht te kunnen geven.

Gerda Goudriaan

Mantelzorgmakelaar

Als mantelzorgmakelaar ben ik opgeleid om samen met de mantelzorger te kijken op welke punten ondersteuning nodig is. Ik heb up-to-date kennis van alle wetgeving en regelingen in zorgland en heb een netwerk opgebouwd van zorgverleners en instanties die kunnen worden ingezet. Ik ben onafhankelijk en kan dus volledig vanuit het belang van de mantelzorger opereren. Daarnaast kan ik altijd terugvallen op mijn collega mantelzorgmakelaars, die zijn aangesloten bij de beroepsvereniging BMZM. Zo kunnen we gebruik maken van elkaars ervaring, expertise en netwerk om de mantelzorgers kwalitatief en efficiënt te ondersteunen.

 

Door structuur en overzicht aan te brengen in de verschillende mantelzorgtaken en samen oplossingen te realiseren voor de knelpunten, kan de mantelzorger weer met rust en vertrouwen verder. Kijk bij werkwijze hoe we dit samen kunnen aanpakken.