gallery/logo mantelsaam

Samen sterk in mantelzorg

Wat kost de inzet van Mantelsaam?

  • Niets (bij vergoeding door Aanvullende zorgverzekering, Gemeente, Werkgever of uit PGB)
  • Bijbetaling
  • Uurtarief
  • Projectmatig

Niets:

Veel zorgverzekeraars bieden in hun aanvullende verzekering een vergoeding voor mantelzorgondersteuning. Met deze vergoeding kan vaak de inzet van een mantelzorgmakelaar voor een aantal uren worden vergoed. Een overzicht met vergoedingen per zorgverzekeraar vindt u hier. Informeer altijd eerst naar de mogelijkheden bij uw zorgverzekeraar. Kijk hierbij zowel naar uw eigen zorgverzekering als naar die van de zorgvrager.

 

Sommige gemeenten in Nederland hebben ervoor gekozen om onder bepaalde voorwaarden voor mantelzorgers in hun gemeente de inzet van een mantelzorgmakelaar te vergoeden. Informeer bij de gemeente waar u woont of de gemeente van de zorgvrager naar de mogelijkheden voor uw situatie.

 

Omdat mantelzorgers, die betaald werk verrichten voor een werkgever, mogelijk minder productief kunnen worden of zelfs door overbelasting kunnen uitvallen, zijn er steeds meer werkgevers die de inzet van een mantelzorgmakelaar voor hun werknemers vergoeden. Bespreek dit met uw werkgever, wellicht dat er mogelijkheden zijn. Eventueel kan de mantelzorgmakelaar uw werkgever ook voor andere collega's met mantelzorgtaken van dienst zijn.

 

Als u een PGB (persoonsgebonden budget) heeft met vrij besteedbaar budget dan is het ook mogelijk om dit budget te gebruiken.

 

Bijbetaling:

Als het budget dat beschikbaar wordt gesteld door de zorgverzekeraar, de gemeente of de werkgever niet toereikend is, dan kunnen extra uren tegen een gereduceerd tarief worden ingekocht. Per situatie wordt vooraf gekeken hoe de berekening van de ingezette uren zal plaatsvinden afhankelijk van het budget dat beschikbaar is.

 

Uurtarief:

Het inhuren van een mantelzorgmakelaar is altijd mogelijk tegen een van te voren overeengekomen tarief. De richtlijn voor dit tarief is €70,- per uur excl. BTW. Voordat het intakegesprek plaatsvindt worden hierover afspraken gemaakt. Reiskosten voor adressen in de gemeenten Rotterdam-Oost (grens N471, Schieweg, Coolsingel, Erasmusbrug, Laan op Zuid, spoortracé), Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard zijn inbegrepen.

 

Projectmatig:

Mantelsaam werkt niet alleen voor mantelzorgers, maar kan zich ook inzetten voor het realiseren van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid of beleid rondom mantelzorgondersteuning voor gemeenten. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw project.

 

Belangrijke documenten:

Op de levering van de diensten van Mantelsaam zijn de algemene leveringsvoorwaarden van Mantelsaam van toepassing. Deze ontvangt u samen met de privacy-verklaring van Mantelsaam per e-mail of post voordat het intakegesprek plaatsvindt.

De klachtenprocedure van de BMZM is van toepassing.

Op de site van de BMZM is meer informatie beschikbaar over het beroep Mantelzorgmakelaar.